Hos &C har vi to grundsten som brandet er bygget op omkring

Ansvarlighed & Miljømæssig Bæredygtighed

Medmenneskelighed

Lad os være cirkulære sammen

Ansvarlighed & Miljømæssig Bæredygtighed

Ansvarlighed:

Hos &C er ansvarlighed en vigtig grundsten og derfor har vi også vækstmål, der støtter op mod ikke blot en men hele tre af FN’s 17 verdensmål.

Du kan læse mere om vores initiativer længere nede på siden, og klikke her, hvis du vil læse mere om de 17 verdensmål.

Miljømæssig Bæredygtighed:

Alle håndlavede produkter udarbejdet i &C brand er skabt med fokus på cirkulære processer hvor restspild minimeres.

Det er både godt for miljøet og for at bryde den enorme køb-og smid-væk kultur vi har skabt over de sidste mange år.

Det betyder helt konkret at vi bestræber os på at alle elementer stammer fra bæredygtigt materiale, rest eller genbrug.

Læs mere om vores metoder og holdninger nedenfor

Overskudstræ

Helt konkret betyder det at træet som bruges til produktion af &C produkter er resttræ, overskudstræ eller genbrug – altså træ som er kasseret af virksomheder og private, som ellers skulle være sendt til afbrænding. I stedet opkøber &C resttræet og forvandler det til unika dekorative produkter og praktiske elementer til hjemmet. Al produktion er i begrænset antal, da produktionen er afhængig af mængden af træ fra det enkelte opkøb. På den måde sikre &C at støtte op om at benytte alt træet i en produktion og minimerer spild.

Jesmonite

Kreative skåle og pynt til hjemmet er udarbejdet i bæredygtigt materiale Jesmonite, som modsat forgængere både er mere sikkert at arbejde med, samt at have stående i sit hjem.

Jesmonite består af to komponenter, en vandbaseret acrylpolymer og en mineralsk base.
Det smukke ved Jesmonite er, at det ikke indeholder opløsningsmidler og VOC. Der er derfor reduceret mange af de risici forbundet med konventionel opløsningsmiddelbaserede systemer. Derudover er Jesmonite brandsikkert (klasse ‘0’ brand rating under UK bygningsreglement BS 476 (del 6 & 7)).

Pant & Retur

For at cirkulære processer for alvor kan virker har vi et pant system på vores &C produkter. Det betyder når du er træt af produktet og tænker at smide det ud, så send/indlever produktet retur og du får 25 kr i pant retur, som du kan bruge på shoppen.*

*Vilkår gælder

Medmenneskelighed

Socialt ansvar:

Hos &C mener vi at børn repræsenterer fremtiden for både mennesket, miljøet og jorden.
Vi skal passe på kloden, så de har en verden at vokse op til, og vi skal passe på deres mentale helbred. Ingen børn skal føle ensomhed og derfor ligger det tæt på hjertet hos &C at støtte organisationer der hjælper børn gennem svære tider.

#fuckensomhed

Støtte:

Verden er fuld af udfordringer, både miljø og menneskelige. Derfor skaber vi hos &C støtte kollektioner, hvor overskud og valgfrie støttebeløb går ubeskåret til velgørende organisation som nødhjælp, NGO mv.

Ukraine indsamling:

Marts 2022 oprettede vi en indsamling hvor bæredygtigt boligindretning skabt med respekt for de blå og gule ukrainske farver. Alt overskud og støtte går ubeskåret til UNICEFs indsats målrettet børnene.

Mauritius kollektion:

I april 2022 lanceres en kollektion med henblik på at støtte NGO organisationen Mauritius Wildlife Foundation. I 2022 oplevede ejeren af &C Christina og hendes familie den store indsats som foretages på Mauritius for at bevare Biodiversitet, samt beskytte truede dyre og plantearter.

FN’s verdensmål &C

Hos &C lever vi op mod tre FN mål. Målsætningerne efterleves i det daglige arbejde mht innovation og produktion, samt i strategierne for fremtiden.

Verdensmål nummer 12

DNAen i &C
Bæredygtig produktion

Ved at benytte resttræ – eller genbrugstræ, bidrager &C til at arbejde i cirkulær økonomi, hvilket betyder vi gør oprør mod ‘nyt og smid ud’-kulturen. Hvert produkt i &C brand har et PANT mærke som gør det muligt at upcycle igen og igen.

Verdensmål nummer 3

&C understøtter det tredje Verdensmål
Sundhed & Trivsel

For hver ordre der gennemføres, overfører &C 1 krone til Julemærkefonden. Ingen børn skal udsættes for mobning og ensomhed.
#fuckensomhed

Verdensmål nummer 13

&C understøtter det 13. Verdensmål
Klimaindsats

For hver ordre der indeholder et træ produkt, overfører &C 1 krone til Den Danske Naturfond. Det er ikke nok at tænke cirkulært og anvende resttræ, der skal også tiltag til for at beskytte natur og klima fremover